Formació dret educació

Formació “Reivindicant el Dret Humà a l’Educació” impulsat per la Campanya Mundial per l’Educació.

Des de la Campanya Mundial per l’Educació a Catalunya hem estat treballant en el disseny d’una formació gratuïta dirigida a docents i educadors/es.

Sota el títol «Reivindicant el Dret Humà a l’Educació«, la formació reconeguda pel Departament d’Educació, es distribueix en tres mòduls on es treballen conceptes com: l’Agenda 2030, els ODS, la situació actual del sistema educatiu, la perspectiva interseccional a les aules, l’Educació per la Ciutadania Global, la comunicació inclusiva, l’enfocament de gènere basat en drets humans, d’entre altres. Aquests conceptes busquen apropar als docents i educadors/es  a la visió de l’educació com a dret humà bàsic i clau per a la transformació social i el desenvolupament sostenible. Els materials prenen l’objectiu de no només apropar als professionals a conceptes i apropaments teòrics, sino dotar-los d’eines i recursos que permetin traslladar aquestes idees a les aules.

Formació dret educació

La distribució dels 3 mòduls és la següent:

  • Mòdul 1: Evolució del Dret Humà a l’Educació i situació actual
  • Mòdul 2: L’Educació per la Ciutadania Global (EpCG): trayectoria histórica i iniciatives per promoure accions participatives
  • Mòdul 3: Eines per treballar amb un enfocament d’Educació per la Ciutadania Global (EpCG)

Per tal de facilitar la participació dels professionals, oferim dues modalitats: presencial i telemàtica.

La modalitat telemàtica romandrà oberta des de l’1 d’abril del 2024 fins al 20 de juny.

La modalitat presencial es celebrarà a l’Impact Hub d’Educo, C/Guillem Tell 47. Oferim dues opcions de dates i horaris en format presencial:

  • 24  d’abril de 2024 : de 17:00 a 19:30
  • 25 d’abril de 2024 : de 17:00 a 19:30
  • 26 d’abril de 2024:  de 17:00 a 19:00

O bé

  • 14 de maig de 2024 : de 17: 00 a 19:30
  • 15 de maig de 2024 : de 17:00 a 19:30
  • 16 de maig de 2024: de 17:00 a 19:00   

La inscripció per a ambdues modalitats es realitzarà a través d’aquest enllaç: Inscripció a la Formació «Reivindicant el Dret Humà a l’Educació» de Campanya Mundial per l’Educació a Catalunya (google.com) o del codi QR que podeu trobar en la imatge inserida en aquesta mateixa publicació.

Des de la Campanya Mundial per l’Educació a Catalunya considerem imprescindible situar als professionals educatius com vèrtex imprescindible en la construcció de societats més justes i inclusives.

D’aquesta manera, volem oferir eines i metodologies de treball per a professionals del sector educatiu mitjançant aquesta formació.

Us esperem!