Campaña Mundial por la Educación

Acte de Mobilització de la SAME 2023 en la CME a Catalunya

Volem donar-vos a conèixer més en profunditat en què ha consistit l’Acte de Mobilització de la SAME 2023 en la CME a Catalunya. Com sabeu, hem creat un cicle de tallers sobre mobilització i activisme dirigits a joves de la ciutat de Barcelona. En col.laboració amb Xamfrà (Escola de Música i Arts Escèniques del Raval) hem estat desenvolupant activitats d’expressió artística que han culminat en l’enregistrament de la cançó en un estudi professional.

Els tallers, desenvolupats al voltant de la temàtica d’activisme i desigualtat en educació, han permès als joves no només rebre informació sobre l’estat de l’educació, sinó que també han pogut expressar la seva opinió i el seu inconformisme amb unes certes dinàmiques. I així ho han expressat a través de la lletra de la cançó:

“Por el derecho a la educación,
Todos juntos tenemos una misión
Reivindicar y hacer cosas para cambiar
De ninguna manera nos van a callar”

Els participants dels tallers han pogut establir debats i expressar lliurement les seves opinions, però tots ells van coincidir en una qüestió, i és que independentment de la condició d’una persona:

“Educación igual
Vengas de donde vengas
Creas en lo que creas”

La lletra de la cançó “Dret a l’educació” està plena de força i representa la realitat i el pensament dels joves que la van crear. El procés creatiu va estar ple de reflexions, companyonia, escolta activa i col·laboració.

Aquí us deixem el link d’accés a la cançó perquè pugueu gaudir-la i ajudar-nos en la difusió: https://www.youtube.com/watch?v=iddfvx9-w0w

Amb l’objectiu d’unir forces, traçar sinergies i donar major visibilitat a l’Acte de Mobilització, es va realitzar una entrevista en la ràdio del CEMU (CiudadEscuela Muchachos). Podeu trobar-la a partir del minut 39 en el següent enllaç: https://www.ivoox.com/te-lo-contamos-cemu-3-audios-mp3_rf_107551503_1.html tot i que us animem encaridament que escolteu el podcast complet.

Seguim!