Campaña Mundial por la Educación en Cataluña

Celebració de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME), CME a Catalunya

Amb motiu de celebració de la Setmana Mundial de l’Educació, des de la CME a Catalunya hem posat en marxa una acció dirigida als joves de la ciutat de Barcelona: “Tallers d’activisme i mobilització juvenil”. L’acció ha estat desenvolupada des de Educo, Ajuda en Acció i Entreculturas, amb la col·laboració de l’Escola de Música i Escena Xamfrà.

Els tallers desenvolupats s’han focalitzat en les desigualtats que es donen en l’educació, des d’una perspectiva de gènere i drets humans. Les activitats proposades, presenten un acostament a la realitat educativa en la qual estem immersos a través de dades i vivències, propiciant el debat i la reflexió entre els participants. A més de l’acostament a la realitat de l’estat de l’educació tant a escala nacional com internacional, els tallers presentaven un gran component artístic. En aquesta ocasió, al costat de Xamfrà, els joves participants han creat una cançó: des de la base musical fins a la lletra.

Com a acte de mobilització per a la SAME 2023, els participants van visitar un estudi d’enregistrament professional, on van poder treballar en el registre de la cançó que havien creat al llarg del taller. Aquesta cançó ha estat el mitjà a través del qual han expressat la seva opinió sobre la realitat educativa, així com els seus ideals i valors. La creació de la cançó s’ha realitzat de manera col·laborativa, donant lloc a consens entre els participants.

La joventut té molt a dir en defensa de l’educació, per això des de la CME creiem que és fonamental empoderar-los i donar-los veu.