La festa dels «esplais»

El passat dissabte 16 d’abril, va tenir lloc a l’escola dels Salesians de Badalona la Festa dels Esplais, que acull a nens i nenes des de P4 fins a 6è de primària. Hi van participar 325 nens i nenes, acompanyats per 93 monitors i monitores, amb el recolzament d’un equip 0, que va encarregar-se de l’organització de la festa.

El lema d’aquest any va ser: L’ESPLAI ENS PROTEGEIX, que es basava en la proposta de la Campanya Mundial per l’Educació d’enguany, per treballar el drets dels infants i joves. Per poder fer arribar als nens i nenes el missatge que anar a l’esplai i a l’escola és un dret al que no tothom hi té accés, vam dur a terme divertides activitats i jocs durant tot el dia.

El matí va començar amb la fira dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) on hi havia 17 estands on els nens i nenes podien participar de tota mena de jocs per reflexionar sobre el dret a l’educació, el dret a l’alimentació, la importància de tenir cura del medi ambient… A més a més, al finalitzar cada una de les activitats, els infants participaven d’una breu reflexió per poder ser conscients de la sort que tenen de poder tenir accés a l’educació, tant a l’escola com a l’esplai, i altres drets que no valorem tant.

A l’hora de dinar, vam poder gaudir d’una estona tranquil·la tots junts, on també es va promoure un moment de reflexió, en el que es va fer veure als infants que, hi ha altres nens i nenes al món, que, a diferència d’ells, no tenen garantit l’aliment cada dia.

A la tarda, vam reprendre les activitats. Hi havia jocs de pati, balls i espais per aprofundir en els continguts de la Campanya, com el joc de “El gran equilibri” en el que els infants havien de prendre consciència de les desigualtats que hi ha al món, i que la única manera de mantenir-nos tots dempeus és eradicant aquestes desigualtats i lluitant per un món més just on tothom tingui les mateixes oportunitats.

Va ser una gran jornada